Ui in ringen snijden

Snij de top van de ui tot halverwege in, nu kun je de top tussen duim en mes houden en de ui pellen. Dit kan met het koksmes gedaan worden, sommigen vinden deze hiervoor te groot en nemen liever een kleiner mesje. Trek bij het pellen ook het gladde witte vlies mee. Als de schil van de ui af is kun je een stukje van het worteluiteinde afsnijden. Laat hier zo veel mogelijk van zitten, het worteluiteinde houdt namelijk de ui bij elkaar.

 Het is belangrijk met een goed scherp koksmes te werken. Met een bot keukenmes kun je uitglijden en jezelf bezeren. Snij nu met het koksmes een klein plakje van de ui af. Het vlak dat nu ontstaat kun je gebruiken om de ui stabiel op de snijplank neer te zetten. Nu kunnen de uien ringen gesneden worden. Zet de vrije hand met gekromde vingers op de ui. De duim achter de vingers. De vingers geleiden het koksmes. Zo kun je niet in je vingers snijden. Met de andere hand kun je nu de ui in ringen snijden.

 Als de ui bijna in ringen gesneden is blijft er nog een klein stuk over dat dan niet meer stabiel op de snijplank staat. Je kunt er voor kiezen deze neer te leggen en horizontaal in ringen te snijden. Hierbij houdt je de vingers bovenop de ui. Let hier extra op dat je niet in je vingers snijdt.

 Bovenaan de pagina kan Je met de pijltjes naar links en rechts door de foto's heen bladeren.