Wüsthof

Sinds 1814 worden in Solingen door het bedrijf  Wüsthof koksmessen gemaakt. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Harald Wüsthof. In de loop der jaren heeft dit bedrijf gespecialiseerd in keukenmessen zich uitgebreid van een traditionele onderneming naar een producent van gesmede koksmessen die wereldwijd verkocht worden. Het bedrijf telt 300 medewerkers op twee verschillende productie plaatsen in Solingen. Er worden meer dan 40 productie gangen gebruikt, bij het vervaardigen van de koksmessen met het bekende Dreizack logo.

Robert Herder Molenmes

Zeer bekend zijn ook de molenmessen van Robert Herder. Deze koksmessen zijn gemaakt van koolstof staal. Er is geen extra chroom aan het staal toegevoegd wat er voor zorgt dat de messen niet roestvast zijn, maar wel scherper geslepen kunnen worden. Ook zijn deze koksmessen dun vergeleken met andere fabrieksmessen. De klassieke vormen van de keukenmessen zijn soms al 75 tot 100 jaar oud. De koksmessen van Herder zijn voorzien van houten handvatten. Er wordt een klein flesje olie bij het koksmes geleverd om het handvat zo mooi mogelijk te houden.

Kai Shun

De KAI Group heeft een rijke historie die terug blikt over meer dan 100 jaar. Deze koksmessen fabrikant gevestigd in Seki is bekend door zijn duurzame keukenmessen en gerelateerde producten. De productlijn van Kai Shun bestaat uit meer dan 10000 verschillende producten. Hier worden traditionele Japanse smidstechnieken en innovatieve techniek met elkaar gecombineerd.

Global

Wereldwijd zijn de koksmessen van Global bekend. De keukenmessen van Global worden zowel in de professionele keuken als door de thuis kok gebruikt. Een van de grote voordelen is dat het gehele mes uit één roestvast deel bestaat. Hierdoor is het koksmes eenvoudig schoon te maken. Global keukenmessen zijn geboren in 1985 in Japan maar kwamen voor het eerst op de Europese markt in 1988. Toentertijd bestonden er nog geen roestvaste koksmessen uit één deel. Global is de pionier geweest op dit gebied.

Zwilling

De geschiedenis van Zwilling J.A. Henckels begint op 13 juni 1731. Op die dag registreerde Peter Henckels uit Solingen het bekende “twin” logo. Het logo van deze koksmessen fabrikant is nu over de gehele wereld bekend, en is tevens één van de oudste trademarks ter wereld.  De keukenmessen van Zwilling zijn in vele verschillende vormen en maten beschikbaar.